0:05
Főoldal | Rénhírek
Újabb szigorítás

Már Putyinon sem mulathatunk?

Az orosz médiahatóság már a mémekre is rátette a kezét. Lehet, hogy búcsút kell intenünk a medvén lovagló vagy harkály hátán utazó Putyinnak?

nyest.hu | 2015. április 14.

Oroszországban már viccelni sem szabad – legalább is híres emberekkel kapcsolatban. Az orosz hírközlési, információs és médiafelügyelet, a Roszkomnadzor az elmúlt héten tette közzé közleményét.

Eszerint tilos közéleti személyiség nevében hamis profilt létrehozni a közösségi oldalakon, illetve ennek segítségével posztokat közzétenni. Emellett a médiafelügyelet azt is megtiltotta, hogy ismert emberekről olyan mémeket hozzanak létre, amelyek nem kapcsolódnak a fotón szereplő közszereplő személyiségéhez. Véget vet vajon ez a nagyszerű Putyin-mémek áradatának?

A Washington Post orosz forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a rendelkezés tulajdonképpen nem új, csupán az eddig is létező politika pontosabb megfogalmazása. A kérdés annak nyomán került reflektorfénybe, hogy a moszkvai bíróság igazat adott Valerij Szjutkin énekesnek, aki feljelentést tett egy, az ő fotóját ábrázoló mém készítője ellen. A képen az énekes fotója alatt egy másik előadó közel sem hízelgő dalszövegrészlete található.

A Washington Post szerint arról egyelőre nem érdemes jóslásokba bocsátkozni, hogy a fenti intézkedés mennyiben fogja az orosz internetet befolyásolni. Ahhoz, hogy intézkedés történjen, ugyanis a sértett közszereplőnek a Roszkomnadzorhoz kell fordulnia – amit feltehetőleg sokan nem fognak megtenni.

Nem mindig manipulálom a választásokat. De amikor igen, akkor az emberek több mint 140%-a járul az urnákhoz.
Nem mindig manipulálom a választásokat. De amikor igen, akkor az emberek több mint 140%-a járul az urnákhoz.
(Forrás: memebase.cheezburger.com/)

Ám ha valóban komolyan beindul a cenzúra gépezete, akkor az csapást mérhet az orosz mémek világára. Pedig Putyin elnökről nap mint nap fergeteges képek és videók jelentek meg az interneten. Élvezzük ki őket most gyorsan?

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!