0:05
Főoldal | Rénhírek

Környezettudatosságra nevelés – szavak nélkül

Vörös Imelda, a szabadkai Gyermekszínház színésznője óvópedagógiai diplomamunkának környezetvédelmi témájú színházi gyermekelőadást készített, a monodráma annyira jól sikerül, hogy hamarosan délvidéki tanárok továbbképzésén is felhasználják.

MTI | 2012. február 19.

A szabadkai tanítóképző óvodapedagógusi szakán végzett Vörös Imelda munkájának tematikája és a belőle született előadás, A nyolcadik napon című monodráma annyira sikeresnek és időszerűnek bizonyult, hogy március 10-én Szabadkán egy pedagógusoknak szóló szemináriumon is bemutatják – írta honlapján a Magyar Szó című délvidéki napilap.
Az eredetileg kisiskolásoknak szóló, környezetvédelmi témájú előadásnak „nincs szövege”, nem hangzik el benne beszéd, a hangsúly a körülöttünk fellelhető anyagokon van: a textilen, a papíron, a műanyagokon. Ezekből „teremtődik” meg a kutya, a földanya, az ember a színpadon.

Vörös Imelda, a monodráma szerzője és Veres András rendező az előadás címével is a bibliai teremtéstörténetre utal: Isten hat nap alatt teremtette a Földet, a hetedik napon megpihent, ugyanakkor folytatásként a nyolcadik nap számukra az, amitől mindannyian rettegünk: a világvége.

A Vajdasági Pedagógiai Intézet márciusi szemináriumán továbbképzési céllal mutatják majd be darabot. A produkció után pedig az óvodapedagógusok és tanítók az előadásban látott anyagokról és a környezetre gyakorolt hatásukról hallhatnak előadást, amelyet a későbbiekben hasznosítani tudnak majd óvodásaik és diákjaik környezettudatos nevelésében.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!