0:05
Főoldal | Rénhírek

Kína a szerzői jogokért

Négy hónapos kampányt indított az internetes kalózkodás ellen négy kínai kormányzati hivatal közösen – jelentette csütörtökön a China Daily című napilap.

MTI | 2012. július 6.

A Nemzeti Szerzői Jogi Hivatal, a Közbiztonsági Minisztérium, az Ipari és Információtechnológiai Minisztérium és az Állami Internetinformációs Hivatal a felügyelet szigorításával és a hivatalok közti együttműködés fokozásával kíván szigorúbban fellépni az internetes kalózkodás ellen. A júliustól októberig tartó kampány során a tartalomszolgáltatók tevékenységét a korábbinál alaposabban vizsgálják majd, ugyanígy az online boltokat és más elektronikus kereskedelmi platformokat, valamint a nyilvános keresési találatokat fokozottan ellenőrzik majd.


Az országos kampányba a helyi tartományokat is bevonják, amelyek feladata az internetes publikációk rutinszerű ellenőrzése lesz. Emellett az internetszolgáltatókat is arra kéri a vezetés, szenteljenek nagyobb figyelmet a szellemi tulajdonjogok védelmére.

A kínai vezetés a jelenlegit megelőzően több alkalommal hirdetett kampányt az internetes kalózkodás ellen, amely az immár félmilliárdot is meghaladó internetező számának növekedésével és a technológia fejlődésével mind nagyobb problémát jelent. A központi kezdeményezéshez tavaly év elején a legnagyobb kínai virtuális vásártér, a Taobao is csatlakozott.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!