0:05
Főoldal | Rénhírek

Kétnyelvű kereső indult

A Google segítségével mostantól lehetséges akár két is nyelven keresni, mégpedig egyszerre. A két különböző találati lista osztott felületen jelenik meg.

nyest.hu | 2010. január 14.

Ha a Google-ban keresünk rá valamire, akkor dönthetünk, hogy csak a magyar nyelvű találatok között szeretnénk szemezgetni, vagy úgy általában kívánunk szétnézni a weben. Utóbbi esetben előfordulhat, hogy vegyesen bukkanunk rá különböző nyelvű találatokra.

Ennél jóval áttekinthetőbb az a keresési szolgáltatás, amit a 2lingual weboldal kínál – hívja fel a figyelmet a techline.hu. Itt ugyanis a Google-höz hasonló kereső felület fogadja a kattintót, de egyfajta osztott képernyőn. A két oszlopban két különböző nyelvet állíthatunk be, és amint az első keresősávba beírunk egy fogalmat, az automatikusan megjelenik a másik térfélen is a másik nyelvre fordítva. Így, ha kedvünk tartja, összevethetjük a két találati listát.

A nyelvek terén bőséges a honlap által kínált választék: összesen 52 nyelven kutakodhatunk, köztük természetesen magyarul is. A kapott eredmény pedig jóval kényelmesebb, mint a vegyes Google-találatok között mazsolázgatni.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...