0:05
Főoldal | Rénhírek

Innováció nélkül nincs növekedés

Az innovációs ráfordítások 2015 végére érjék el a GDP, a nemzeti össztermék 1,5–2 százalékát, mert ez elengedhetetlen ahhoz, hogy Magyarországon a gazdasági növekedés az Európai Unió átlaga vagy magasabb legyen – hívja fel a figyelmet a Magyar Innovációs Szövetség állásfoglalásában.

MTI | 2011. december 21.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben a szövetség emlékeztet arra, hogy 2010. február 24-én a szövetségInnováció – növekedés címen fogadott el állásfoglalást. A közleményben a szövetség úgy fogalmaz:véleményünk közreadását különösen indokolja, hogy az innováció kiemelt nemzet-felemelkedési szerepére vonatkozó kormányzati megnyilvánulások és a gyakorlati lépések sajnos nincsenek összhangban”.

A szövetség megállapítása szerint 2014 végéig a magyar adottságokra épülő, hatékony  tudomány-, technológia- és innovációs (tti) politika végrehajtása, az innovatív középvállalkozások megerősítése, és így a magas hozzáadott értéket tartalmazó szellemi export önmagában mintegy 1,5-2 százalékos nemzetgazdasági növekedést generálhat.


Kiszolgáló és bedolgozó országból csak így válhatunk ismét válságtűrő és innovációs alapon növekedő, tudásalapú gazdasággá” – olvasható a közleményben.

A szövetség olyan tudomány- technológia- és innovációs politikát sürget, amely többek között kijelöli a prioritásokat, kiemelten támogatja a jelentős piaci lehetőségekkel rendelkező fejlesztések hasznosulását, piacra jutását és jelentősen egyszerűsíti a kutatás-fejlesztési pályázatok rendszerét.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!