0:05
Főoldal | Rénhírek
Berzselt és patkolt tojás

Húsvét a Skanzenben

Szeretne húsvéti vesszőkoszorút vagy szagos vizet készíteni? Most hétvégén megteheti a Szentendrei Néprajzi Múzeumban!

nyest.hu | 2015. április 4.

A húsvéthoz kötődő népszokásoknak se szeri, se száma. Az érdeklődők húsvét vasárnapján és hétfőjén a vendek, a ruszinok, a svábok és a horvátok húsvéti szokásaival ismerkedhetnek meg a Szentendrei Skanzenben, de akár egy hagyományos zsidó széderesti vacsorát is elkölthetnek. A korán ébredőket már reggel 9-kor tárt kapukkal várja a múzeumfalu a húsvéti hétvégén.

A különböző tájegységek jellegzetes épületei között sétálva megismerkedhetünk a kovácsok munkájával; sőt, tojáspatkolás is lesz. Aki nem csak nézelődni szeretne, számos helyen kézműveskedhet is. Megtudhatja, mi az a berzselt tojás, gyárthat vesszőkoszorút vagy ékszereket. Akár a húsvéti locsolkodás elengedhetetlen kellékét, a szagos vizet is elkészítheti. Vasárnap és hétfőn délután koncertek is lesznek. Különböző néptáncbemutatókat is rendeznek, a legkisebbeket pedig játszóház várja.

Ismerkedjen meg a húsvéti népszokásokkal!
Ismerkedjen meg a húsvéti népszokásokkal!
(Forrás: Wikimedia Commons / Opusztaszer / CC BY-SA 3 0)

A Skanzenben annyi a látnivaló, hogy az egész család talál magának egész napra programot. Aki a sok esemény közben megéhezik, megkóstolhatja a bárányos-medvehagymás felfújtat vagy a ruszin húsvéti pászkát is. De mielőtt a csemeték teletömnék a hasukat, feltétlenül próbálják ki a szalmabála-ugrálót!

Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Szentendre, Sztaravodai út

Időpont: 2015. április 5–6. 9:00–18:00

A részletes program a Skanzen honlapján található.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!