0:05
Főoldal | Rénhírek

Folyadékokról – gyerekeknek

Folytatódnak a kémiai kísérletek a Közlekedési Múzeumban. Szeptembertől újabb ezer kisiskolás vehet részt az ingyenes programban, amelyre iskolai osztályok jelentkezhetnek.

nyest.hu | 2012. június 12.

A BASF Kids’lab a legfiatalabb – kémiát még nem tanuló – iskolások számára teszi emlékezetessé az első találkozást a laboratóriummal. A gyerekek kis kémikusként dolgozhatnak, így a foglalkozás játékosan kelti fel az érdeklődésüket a kémia iránt, és bemutatja, hogy mennyi mindenben járul hozzá a tudományág mindennapi életünkhöz. Kevésbé a szakmai ismeretek közvetítéséről, sokkal inkább egy természettudományi szemléletmód átadásáról van szó.

A program folytatását Dr. Krámli Mihály PhD., a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója és Lányi Krisztián, a BASF Hungária Kft. gazdasági vezetője jelentette be június 11-én a Közlekedési Múzeumban a Kölyöklabor első tanévének évzáró ünnepségén.

A Kids’ Lab a BASF nemzetközi ismeretterjesztő programja. Az első kölyöklabort 1997-ben nyitották meg a vállalat németországi központjában, Ludwigshafenben. Jelenleg a világ 32 országában mintegy ötvenötezer kisiskolás vehet részt a foglalkozásokon minden esztendőben. A három részből álló kísérletsorozatban a víz tisztaságáról-tisztításáról, nedvszívó képességű anyagokról és a folyadékok sűrűségéről szerezhetnek játszi könnyedséggel izgalmas tapasztalatokat a gyerekek.

Magyarországon a BASF és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum együttműködésével 2011 októberében indult el a Kids’ Lab program a Közlekedési Múzeumban. Az első hazai tanévben 2500 kisdiák tett látogatást a laborban. A program népszerűségére jellemző, hogy 2011 októberében a meghirdetést követő két hétben az összes időpont betelt.

Az iskolák 1-6. osztályos csoportjai a 2012 őszi foglalkozásokra 2012. augusztus végétől jelentkezhetnek. A bejelentkező osztályoknak alkalmanként egy kísérlet elvégzésére van lehetőségük, heti két napon, délelőttönként 10 órától. A foglalkozások időtartama 45 perc. Részvétel a BASF Kids’ Lab foglalkozásain a múzeumi látogatással együtt ingyenes!

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!