0:05
Főoldal | Rénhírek

Érettségi: Karinthy, Arany és A pestis

Az eduline.hu oktatási hírportál információi szerint Karinthy Frigyes két karcolatának összehasonlító elemzése, Arany János Tetemre hívás című művének elemzése és egy Camus-mű alapján a heroikus életfelfogásról szóló érvelés közül választhattak a diákok a középszintű magyarérettségin. Hivatalos tájékoztatás az idei tételekről csak délután várható.

MTI | 2012. május 7.

A portál információin szerint Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című karcolatfüzérének két része – A jó tanuló felel és A rossz tanuló felel – az összehasonlító elemzés alapja, míg az érveléses feladathoz kapcsolódó idézet Camus Pestis című regénye. Utóbbi feladatban irodalmi példák segítségével kell érvelni a heroikus életérzés mellett vagy ellen – olvasható a honlapon.

Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint a középszintű írásbeli 240 percig tart, ezalatt a diákoknak két feladatlapot kell megoldaniuk, a szövegértési feladatlapra 60 perc, a szövegalkotási feladatlapra pedig 180 perc áll a rendelkezésre. A diákok először a szövegértési feladatlapot oldják meg, és csak ennek az összegyűjtése után kezdhetik meg a szövegalkotási feladatlap megoldását.

Érettségi: Karinthy, Arany és A pestis
Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

 Pósfai Péter, az OH elnökhelyettese az MTI-nek hétfőn azt mondta: hivatalos tájékoztatás az idei tételekről a vizsgák befejeztével, délután egy óra után várható.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!