0:05
Főoldal | Rénhírek

Egyperces telefonfülke

Örkény István egyperceseit hallgathatják meg az arra járók Remeteszőlősön április elejétől egy korabeli telefonfülkében – tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

MTI | 2013. március 25.

Szathmáry Gergely, Remeteszőlős független polgármestere elmondta: az Örkény-emlékművet április 6-án 11 órakor avatják fel. Hozzátette, hogy az emlékművet az író Ballada a költészet hatalmáról című novellája ihlette, amely egy költő verse által megérintett telefonfülke kalandjairól szól, amely végül a mai Remeteszőlős területén („...a Hűvösvölgy utolsó házain is túl, Nagykovácsi községtől azonban jóval innen...”) nyer nyugalmat. A korabeli telefonfülkét, amelyet a Remete-szurdoknál állítanak fel, a Magyar Telekom adományozta a településnek, s a megvalósítást a Magyar Művészeti Akadémia támogatta – közölte a polgármester.

A Ballada a költészet hatalmáról nevet viselő telefonfülkében korabeli készülék segítségével a népszerű magyar író egyperceseit felvételről hallgathatják az arra járók Hegedűs D. Géza, Mácsai Pál, Gados Béla, Gábos Katalin és Oberfrank Pál tolmácsolásában – közölte a veszprémi Petőfi Színház az MTI-vel.

Az Örkény Istvánra emlékező országos centenáriumi eseménysorozat zárásaként avatják fel a telefonfülkét; az elhelyezés ötlete Oberfrank Páltól, a veszprémi Petőfi Színház igazgatójától származik – tették hozzá.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!