0:05
Főoldal | Rénhírek

E-könyv-olvasók: szerelmi életünk megrontói

Lehet, hogy az e-könyv-olvasók megmentik az irodalmat, azonban gátat szabnak romantikus terveinknek. Legalábbis akkor, ha szeretünk járműveken ismerkedni.

nyest.hu | 2011. július 13.

A New York Times egyik hölgyolvasója panaszolta el súlyos problémáját levélben: nem flörtölhet többé a metrón, és mindez az e-könyvek hibája. Nem olyan régen még nem volt semmi probléma. Észrevett egy szimpatikus férfit, szimpatikus könyvvel a kezében. Két megálló között már meg is szervezték a szombat esti randit, csak egy rövid mondat kellett indításnak: imádom ezt a könyvet!

A könnyű flörtnek és az alkalmi lelki társak ilyen egyszerű megtalálásának azonban vége szakadt, ahogy megjelentek és elterjedtek az e-könyvolvasók. Borító híján ugyanis nem látjuk a címet, így a jól bevált nyitószöveg nem többé használható.

A panaszkodó hölgy egy ideje ráfanyalodott a New Yorker magazin olvasóira, velük talán még el tud társalogni a könyvrecenziókról. De hogy ezt megtehesse, sűrűn kell nyújtogatnia a nyakát, és az sem biztos, hogy a kiszemelt jó néven veszi, ha beleolvasnak az újságjába.

A tanulság ebből az, hogy ha lelki társat keresünk, de akkor is, ha csak egy kellemes szombat estére vágyunk, nagyobb eséllyel lesz szerencsénk, ha a metrón utazva népszerű könyvet olvasunk – persze nem e-könyvolvasón.

Forrás

The New York Times: How e-readers destroyed my love life

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (5):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
12 éve 2011. július 13. 19:51
5 Jutka17

@Jutka17: mármint kevésbé nőcisen

12 éve 2011. július 13. 19:48
4 Jutka17

Azta, nekem is ilyen e-könyv olvasóm van, és imádom.

Jéé nekem másmilyen olvasóm van, ez milyen?

Váó, én is akarok venni e-könyv olvasót, ez jó?

de lehet kevésbé nőcisebben is indítani

:-)

12 éve 2011. július 13. 15:15
3 El Mexicano

@Angry Bird: Tudtommal olyat csak lányok hordanak.

12 éve 2011. július 13. 14:58
2 Angry Bird

@El Mexicano: "És ha én nem akarom közszemlére tenni, amit olvasok?" Akkor egész életedben pártában maradsz.

12 éve 2011. július 13. 14:51
1 El Mexicano

És ha én nem akarom közszemlére tenni, amit olvasok? :D Na erre viszont nagyon is jó az e-könyv-olvasó! (Ennek ellenére én a hagyományos könyveknél maradok.)