0:05
Főoldal | Rénhírek

Vonaton is olvasható lesz

Elektronikus formában vonatokon is olvasható lesz az Alibi irodalmi antológia pénteken megjelent legújabb, Sziget című kötete, az első osztályú InterCity-járatokon elhelyezett QR-kódok segítségével az utasok minden hónapban más-más művet olvashatnak el az Alibi sorozat eddig megjelent köteteiből.

MTI | 2012. november 13.

Sajtótájékoztatóval egybekötött írói összejövetel keretében mutatták be csütörtökön az Alibi irodalmi antológia legújabb, Sziget elnevezésű, 10. kötetét, amely a magyar irodalom és közélet több mint 50 személyiségétől kínál irodalmi és kulturális műveket tájékoztatta a kiadó az MTI-t.

Az antológiát a tervek szerint a MÁV-START-tal való együttműködés keretében néhány hónapon belül 70 InterCity-járaton olvashatják majd az utasok. A vasúttársaság azért kapcsolódott a kezdeményezéshez, hogy a kocsikban elhelyezett QR-kódot tartalmazó matricák segítségével szerepet vállaljon a kultúra közvetítésében.

A Fortepan-fotógyűjtemény képeivel illusztrált új kötet írásai az emberekben jelenlévő saját, egyéni szigetekre összpontosítanak. Erről vallanak a könyv szerzői, többek között Varró Dániel, Vámos Miklós, Tóth Krisztina, Kulka János és Csányi Vilmos olvasható a közleményben.

Alexander Brody, az Alibi Kiadó képviseletében bejelentette, hogy a következő kötet címadó témája adisznó lesz. Az Alibi sorozatot Alexander Brody Bródy Sándor író unokája álmodta meg az ezredfordulón. Célja az volt, hogy különféle témák köré csoportosítva olvasmányként is, látványként is érdekes köteteket hozzon létre, olyan antológiákat, amelyekben egy helyre kerülnek azok a szerzők, írók, költők, történészek, színészek, orvosok és a téma más ismerői, akik az irodalmi életben és annak műhelyeiben nem találkozhattak volna. 

A hathavonta megjelenő tematikus könyvsorozat immár három kiadó közös összefogásával, az Alibi Kiadó Kft., a Magvető Kiadó és a Hamu és Gyémánt Kiadó gondozásában jelent meg.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!