0:05
Főoldal | Rénhírek

Díj a magyar nyelv védelméért

Schmitt Pál, a miniszterelnök államfőjelöltje a Fidesz-KDNP csütörtöki frakcióülésén azt közölte, missziót indítana a magyar nyelvért, a nemzeti összetartozásért.

MTI | 2010. június 25.

Schmitt Pál, a Fidesz államfőjelöltje azt is mondta a Fidesz-KDNP csütörtöki frakcióülésén, hogy a köztársasági elnöknek önként kell vállalnia, hogy a nemzeti összetartozás és együttműködés motorja legyen. Beszéde végén pedig Szent István királynak Imre herceghez szóló intelmeiből idézett.
Ha köztársasági elnökké választják, összefogást hirdet a magyar nyelvért, és missziót indít a nemzeti összetartozásért Schmitt Pál.
A jelenlegi házelnök személyes célkitűzései között említette a magyar nyelv védelmét, amellyel kapcsolatban akár díjat is alapítana.
Emellett a nemzeti összetartozással összefüggésben úgy fogalmazott: nyakába venné a világot, és ahol szép számban élnek magyarok, arra biztatná őket, ne csak lélekben tartsák a kapcsolatot Magyarországgal, hiszen arra most már jogi lehetőség is lesz a kettős állampolgárságról szóló törvény miatt.

Schmitt Pál e két cél mellett a jobb egészségért és az oktatás színvonalának emeléséért is dolgozna, szerinte ugyanis az oktatás jelenleg elhanyagolt, a tanárok erkölcsi, anyagi és morális megbecsültsége sehol sincs.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!