0:05
Főoldal | Rénhírek

Budapestre érkezik a legendás Szegedi Robotember

A hatvanas évek legendája mellett moziból és televízióból ismert híres robotokkal és egy jegesmedvével is találkozhatunk.

nyest.hu | 2015. június 14.

Június 20-án múzeumunkba látogatnak a robotok, köztük a Műegyetem Irányítástechnika és Informatika Tanszékének gondolkodó, problémamegoldó robotja, a legendás, 1961-es Szegedi Robotember és még sok-sok kisebb-nagyobb társuk. Az egész napos programban lesz még játékrobot-kamarakiállítás, „robotsimogató”, és robotkereső verseny, melynek keretében a moziból és televízióból ismert híres robotokat kell megkeresni a múzeum kiállításaiban.

A legkisebbeket ingyenes arcfestés, kreatív robottervező műhely és múzeumpedagógiai foglalkozás várja, a felnőtteket pedig az 1957-ből származó, gyönyörűen felújított televíziós közvetítő-kocsival, folyamatos kvízjátékkal, izgalmas előadásokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel, valamint a kihagyhatatlan sörsátorral és fúvószenekari koncerttel készülnek. A rendezvényen részt vesz a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyermekbarát jegesmedvéje is.

Mit keres ott egy jegesmedve?
Mit keres ott egy jegesmedve?
(Forrás: lostpedia.wikia.com)

Részletes program a Műszaki Tanulmánytárban

A Műszaki Tanulmánytár június 20-án 10:00-től éjfélig várja a látogatókat. A Műszaki Tanulmánytárba érvényes belépőt aznap 10 és 16 óra között fél áron lehet megvásárolni. A Műszaki Tanulmánytárban a Múzeumok Éjszakájára érvényes karszalag is megvásárolható.

Műszaki Tanulmánytár

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 10.

A Műszaki Tanulmánytár megközelíthető:

  • Autóval:
    • A Budafoki útról és a Szerémi útról (Prielle Kornélia útra kell befordulni). A környéken a parkolás ingyenes.
  • Tömegközlekedéssel:
    • Pár perces sétával elérhető Újbuda központtól (M4, 4-es villamos, 86-os busz) és a Fehérvári útról (18, 47, 41-es villamos).
    • Közvetlenül a múzeum előtt található az 1-es villamos megállója, és egy sarokra a múzeumtól áll meg a 33-as a 133-as és a 233-as busz.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!