0:05
Főoldal | Rénhírek

Budapest Open 2014

2014. február 28-a és március 2-a között több budapesti egyetemen rendezik meg az Open Budapest elnevezésű nemzetközi vitaversenyt.

nyest.hu | 2014. február 28.

A Budapest Open nem egy teniszverseny, hanem egy nemzetközi vitaverseny, amelyet 2014-ben harmadszorra rendeznek meg Budapesten. A 2014. február 28. és március 2. között lezajló esemény a régió egyik legnagyobb egyetemi rendezvényévé nőtte ki magát.

A vitaverseny fordulói a CEU-n (Central European University; Közép-Európai Egyetem) zajlanak; a szervezők között szerepelnek a CEU , az ELTE és a Corvinus Egyetem hallgatói önkéntesei is. A rendezvényen körülbelül százhatvan hallgató vesz részt, mintegy negyven országból világszerte. Nemcsak a régióba tartozó országokból (Ausztriából, Szlovéniából, Horvátországból, Szerbiából és Romániából) érdeklődnek tehát a verseny iránt, de Kínából, az Egyesült Államokból, Katarból és a nyugat-európai országokból is érkeznek résztvevők szép számmal.

Budapest Open 2014
Forrás: Wikimedia Commons / Harry Wilson Watrous (1857–1940)

A vita egy jól működő demokrácia egyik legfontosabb építőköve. A vitában elengedhetetlen az érvelési képesség és a kritikai gondolkodás, amelynek fejlesztése által a vita ahhoz segít hozzá, hogy aktív, elkötelezett és felelős állampolgárok lehessünk. A vita arra is rákényszerít minket, hogy átlássuk, megértsük a vitapartnerünk álláspontját; ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy békés megoldásokat találjunk aktuális problémáinkra.

A Budapest Open célja kettős: a szervezők egyrészt szeretnék népszerűsíteni a formalizált vitázás módszerét, másrészt pedig szeretnék megismertetni a világ különböző tájairól érkező fiataloknak a régió és Budapest jellegzetességeit.

Bővebb információ

A Budapest Open honlapja

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!