0:05
Főoldal | Rénhírek

A többnyelvűség gyönyörködtet

Melyik a legfontosabb szakma az Európai Unióban? Valószínűleg a fordítói...

nyest.hu | 2011. április 13.

A leadben szereplő kérdés-felelet természetesen komolytalankodás részünkről. Az azonban már biztosan nem, hogy az Európai Unió egyik legkomolyabb logisztikai feladata a folyamatos és minőségi fordítás biztosítása a 23 hivatalos nyelv között.

2011. április 27-e olyan nap, amit ennek a feladatnak szenteltek: ekkor rendezik ugyanis A többnyelvűség gyönyörködtet – a fordítás szerepe az Európai Unió többnyelvű társadalmában című egész napos rendezvényt az Országos Idegennyelvű Könyvtárban.

A fordításnak szentelt eseményen szó lesz mind a szakfordítás szerepéről, mind a műfordításról.Az előadók között lesz Barna Imre, az Európa Kiadó igazgatója, Simon Éva, a Magyarországi Fordítóirodák Egyesületének elnöke, dr. Klaudy Kinga, az az ELTE BTK Fordító- és Tolmácsképző tanszékének vezetője.

A programban szerepel a Barefoot Musicians társulat összművészeti előadása, a Mezítlábas opera Bodrogi Éva, Gyabronka József, Koltai Kata, Bartek Zsolt és Török Tamara tolmácsolásában, lesz könyvtártúra az Idegennyelvű Könyvtárban.

A részletes programért kattintson ide.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!