0:05
Főoldal | Rénhírek

A legveszélyesebb nevek az interneten

Idén a szupermodell Heidi Klum nevére a legveszélyesebb rákeresni az interneten: egy a tízhez az esélye, hogy egy vírusokat terjesztő ál-oldal csábít minket.

nyest.hu | 2011. szeptember 17.

Az internetes keresés bizonyos veszélyekkel jár. Sosem tudhatjuk előre, hogy melyik webes oldal tartalmaz valódi információt, és melyik rosszindulatú, ami csak arra vár, hogy besétáljunk csapdájába, és valami vírussal megfertőzhesse számítógépünket. A McAfee internetes biztonsági cég minden évben közzéteszi a legveszélyesebb keresési témákat, köztük a legveszélyesebb celebek nevét is.

Ő a legveszélyesebb...
Ő a legveszélyesebb...
(Forrás: wikimedia commons / The Heart Truth (CC BY-SA 2.0) )

Az idei évben a korábbi Victoria’s Secret modell, Heidi Klum nevére a legveszélyesebb rákeresni, és ezzel a második helyre szorította a tavalyi „győztest”, Cameron Diazt. A legveszélyesebb celebeknek egyébként a szupermodellek és a színésznők számítanak. A top tizenkettőbe még hét színésznő fért bele – Jessica Biel, Katherine Heigl, Mila Kunis, Anna Paquin, Scarlett Johansson, Emma Stone és Rachel McAdams – továbbá egy másik Victoria’s Secret modell, Adriana Lima.

Férfiak közül csak ketten fértek fel a legveszélyesebb keresendő celebek közé. A harmadik helyen a CNN egyik riportere áll, Piers Morgan, aki eléggé kilóg a sorból a főleg színésznők dominálta mezőnyből, és hátul sereghajtóként Brad Pitt, aki talán kisebb meglepetésnek számít.

Idén a sportolók nevei sokkal kevésbé számítanak rizikósnak. A tavaly még 13. helyen végzett Marija Sarapova idén csak a 44., de a popsztárok nevei még kevésbé kockázatosak. Justin Bieber csak a 49., míg Lady Gaga az 58. helyen kullog.

De hiába olyan veszélyes ezeknek a hírességeknek a nevére rákeresni, kétség se férhet hozzá, hogy egyik-másik olvasónk is megteszi ezt a fenti lista kevésbé ismert neveivel. Pedig most szólunk még egyszer: közel egy a tízhez az esélye, hogy vírusos oldalra vezetik az ártatlan kíváncsi olvasót a linkek…

Forrás:

CNN: Heidi Klum, Piers Morgan among Web's 'most dangerous' celebrities

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!