0:05
Főoldal | Rénhírek

A legjobb út, hogy megállapítsuk egy újság karakterét

Ha tudni akarjuk, miről is szól egy újság, számoljuk meg a cikkekben leggyakrabban használt főneveket. Vajon mit kapunk?

nyest.hu | 2010. június 24.

Valószínűleg érdekes szólistát kaphatnánk akkor, ha összehasonlítanánk mondjuk a legnépszerűbb magyar bulvárlap és az egyik legkelendőbb napilap leggyakrabban használt főneveit. Előbbiben feltehetőleg komoly szerepet kapna Stohl András és Győzike neve, szemben az új kormány, a háború és válság kifejezésekkel, amik minden bizonnyal vinnék a pálmát az utóbbiban.

A nyest.hu nem készítette el ezt a felmérést, a Guardian egyik újságírója viszont igen, és jutott is néhány elgondolkodtató következtetésre. Azt találta, hogy a Guardian Weekly 10 legnépszerűbb szava egy bizonyos időszakban: az emberek, világ, kormány, elnök, élet,munka, nők, ország, haza, háború, állam, rész, erő, miniszter, ember, krízis voltak. Ezzel ellentétben ugyanabban a periódusban a legolvasottabb brit bulvárlap, a The Sun favoritjai a következők voltak: emberek, csapat, játék, évszak, szerelem, élet, főnök, ember, liga, sztár, játékosok, világ, kupa, gól és játékok.

Ön melyikről olvasna szívesebben?

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!