0:05
Főoldal | Rénhírek
8 óra Facebook, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás

A legjobb munkahely az államokban

A Facebook lett a legjobb munkakörülményeket biztosító amerikai nagyvállalat - derül ki az egyik amerikai munkaerőpiaci szakportál felméréséből.

MTI | 2010. december 16.

"A munkavállalók többnyire akkor boldogtalanok, ha a vállalaton belül nincs meg a megfelelő kommunikáció. Azok a cégek kapták a legtöbb pozitív visszajelzést, amelyek erős, saját vállalati kultúrával rendelkeznek" - magyarázta a Glassdoor vezérigazgatója.

A Facebook alkalmazottai szinte kivétel nélkül elégedettek voltak Mark Zuckerberg vezérigazgató munkájával, és a legtöbben nem találtak kifogást a juttatások, a munkahelyi morál és a munkaidő-szabadidő megoszlása terén sem. Zuckerberg széles körű elismertségét mutatja, hogy szerdán az amerikai Time magazin az év emberének választotta. A Glassdoor.com felmérése szerint a Facebook után a Southwest Airlines légitársaság és a Bain & Company tanácsadócég törődik legjobban a munkatársaival.

A Szilícium-völgyből több cég is bekerült a legjobb 50 közé: az Apple 20., a Google 30., az Adobe 39., az Intel 45. lett. A Yahoo nem szerepel a listán; Carol Bartz vezérigazgató elfogadottsága csupán 56 százalékos, szemben Steve Jobs Apple-vezér 97 százalékával, valamint a Google-t vezető Eric Schmidt és Zuckerberg 96 százalékával.

A felmérést a legkevesebb ötszáz alkalmazottat foglalkoztató amerikai vállalatok körében, mintegy 150 ezer munkavállaló válaszai alapján készítették. A részvételhez az egyes vállalatoktól legalább 25 anonim értékelésnek kellett beérkeznie a Glassdoor.com-hoz az elmúlt év folyamán. A szakportál nyolc kategóriát értékelt, többek között a méltányosságot és tiszteletet, valamint az elismerést és visszajelzést.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!