0:05
Főoldal | Rénhírek

A felsőoktatási dolgozók a hallgatók mellett

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) támogatásáról biztosítja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) szerdai budapesti demonstrációját - közölte az FDSZ szerdán az MTI-vel.

MTI | 2012. február 8.

Mint írták, „a felsőoktatásban dolgozók úgy érzik, hogy az universitas szellemében a hallgatók és oktatók közösségének egységesnek kell lenniük a magyar felsőoktatás megújulása, a színvonalas oktatás biztosítása érdekében”. A közleményben kifejezésre juttatják: azt várják az oktatási államtitkárságtól, hogy a felsőoktatási törvény elfogadása után a hozzá kapcsolódó rendeletek megalkotásakor hallgassa meg az érintettek véleményét, és vegye figyelembe a javaslataikat.

A HÖOK szerdára a fővárosi Deák térre hirdetett figyelemfelkeltő akciót és virrasztást „a magyar oktatás védelmében”, Mentsük meg az oktatást a f(AGY)haláltól! mottóval. A budapesti demonstráció egy országos rendezvénysorozat nyitóállomása.

Nagy Dávid, a szervezet elnöke korábban az MTI-vel közölte: a felsőoktatási törvény elfogadása után megkezdődött a hozzá kapcsolódó rendeletek megalkotása, ennek eddigi sajnálatos következményei a felvételi keretszámok átgondolatlan csökkentése és a diplomások jogait korlátozó hallgatói szerződés bevezetése.

A megmozduláson a rendelkezésekkel kapcsolatos állásfoglalást tartalmazó anyagot osztanak a szervezet képviselői az érdeklődőknek, járókelőknek. Az akció célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a kormány oktatáspolitikájában rejlő veszélyekre, és lehetőséget teremtsen az érintettek véleménynyilvánítására – mondta a hallgatói szervezet vezetője.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!