0:05
Főoldal | Rénhírek

A blog halála közeleg?

Csak semmi pánik! Nem tűnnek el kedves blogjaink, csupán átalakul a blogpiac - vélik a szakértők. A mikroblog ugyanis hódít a napi tájékoztatás terén.

nyest.hu | 2010. február 8.

Divatok jönnek, mennek - már nem is olyan izgalmas a fiatalok számára a blogolás, mint régebben. Pontosabban a makroblog iránti érdeklődés csökkent csupán: hiszen a mikroblog (amire például a Twitter is teret biztosít) abszolút trendi az amerikai tinédzserek körében. Legalábbis ez derül ki a hvg.hu beszámolójából. A cikk adatai szerint ugyanis feleannyian írnak internetes naplót az Egyesült Államokban, mint négy évvel ezelőtt.

Ez azonban nem azt jelenti, hogy lemondtak volna arról, hogy gondolataikat a széles nagyvilággal megosszák – mindössze arról van szó, hogy a tömörebb formát: a mikroblogot választották a már klasszikussá vált hosszabb bejegyzések írogatása helyett. A 12 és 17 év közötti tiniknek ma már csak 14%-a blogol.

A felnőttek között azonban egyre népszerűbb a „rendes” blog: a harminc fölöttiek egyre többen indítják el nyilvános naplójukat a weben. Igaz, a bejegyzések hosszúsága már nem a régi – mivel napról napra nő a telefonról internetezők száma, nem mindegy, mennyi időt töltenek el a blogolók írogatással. Nem olcsó mulatság ugyanis telefonról bepötyögni egy-egy magvas bekezdést az ember blogjára.

A BBC News információi szerint mindezek ellenére nem kell attól tartani, hogy a blogok kivesznek a virtuális térből. Inkább azt lehet előrejelzésként megállapítani, hogy a lényegesebb témák feszegetésére lesz alkalmas a blog, a napi apróságoknak pedig valószínűleg a mikroblog adhat majd teret. Ha tehát ön már nem tinédzser és még nem blogolt, de szeretne – jól gondolja meg, miről ír!

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!