0:05
Főoldal | Rénhírek

9 éves a legfiatalabb Microsoft rendszermérnök

A világ legfiatalabb Microsoft rendszermérnöke egy 9 éves macedón kisfiú, aki könyvet is írt a Windows 7-ről, és tanárait is tanítja.

nyest.hu | 2010. május 18.

Marko Calasan még csak kilencéves, de máris igazi számítástechnikai zseni. A macedón kisfiú a világ legfiatalabb Microsoft rendszermérnöke, négy okleveles Microsoft képesítése van és egy 312 oldalas könyvet írt a Windows 7-ről – számol be a CNN egy friss riportja. Marko továbbá már most három nyelvet beszél, és éppen a negyediket tanulja.

Az angol csak tanult nyelv a fiatal Marko számára, de a CNN riportere egyenesen észvesztőnek nevezi a fiú angol nyelvi és szókincsbeli tudását. Marko már 6 éves korában megkapta az első rendszeradminisztrátori igazolását a Microsofttól, és a múlt hónapban ő lett a legfiatalabb Microsoft rendszermérnök. Egy hátrányos helyzetűeket segítő nonprofit számítógéphálózatot menedzsel hazájában, Macedóniában.

Marko általában napi négy órát tölt a rendszer menedzselésével, de ritkán akár 10 órára is növekszik ez az idő. Mellette nem csak diáktársainak tanítja a számítógépek használatát, hanem időnként tanárainak is. Markonak saját kulcsa van az iskola számítógépes laborjához, és engedélye van arra, hogy az órákat rendszertelenül látgassa; akár csak havi néhány alkalommal. Sok más gyerekhez hasonlóan Marko második nagy szereleme a foci, de a videojátékokat például komolytalannak tartja.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!