0:05
Főoldal | Rénhírek

31 ország diákjai a Hungarológiai Nyári Egyetemen

Harmincegy országból 90 hallgató ismerkedik a magyar nyelvvel és kultúrával Székesfehérváron.

MTI | 2010. július 30.

Harmincegy országból 90 hallgató ismerkedik a magyar nyelvvel és kultúrával a Kodolányi János Főiskola és a Balassi Intézet által immár hetedik alkalommal megrendezett Hungarológiai Nyári Egyetemen.

Az Európai Unió 15 tagállamából, továbbá Dél-Koreából, Egyiptomból, Mongóliából, Indonéziából, Tajvanról, Vietnamból, Japánból, Jemenből és az Egyesült Államokból érkezett diákok a Magyar Ösztöndíj Bizottság támogatásával vesznek részt a négyhetes programon. Magyarul tanulnak, s ismerkednek Magyarországgal és az ország kultúrájával – közölték a szervezők pénteken sajtótájékoztatón Székesfehérváron.

Mint Garay Melinda, a Balassi Intézet tanszékvezető programigazgatója elmondta, a program keretében a hallgatók a nyelvi képzés mellett előadásokat hallgatnak, s kulturális programokon vesznek részt.
Megismerkednek a magyar történelemmel, ismereteket szereznek az irodalom, a zene, a képzőművészet és a filmművészet, valamint a gasztronómia területéről. A hungarológiai előadásokhoz kapcsolódva városnézéseken vesznek részt, egyebek között ellátogatnak a Balatonra, Veszprémbe, Szentendrére és bortúra is szerepel a programok között.
A Kodolányi János Főiskola TáncolKodó Néptánc Együttese pedig táncházban, néptáncbemutatón látja vendégül a hallgatókat.

A programok Budapesten és Székesfehérváron zajlanak. Az oktatás angol nyelven, a hallgatók nyelvismereti fokának megfelelő szinteken folyik, azok számára pedig, akik valamilyen szinten már beszélik a magyar nyelvet, magyar nyelvű előadásokat is tartanak – tájékoztatott Hoffmann Orsolya, a Kodolányi János Főiskola munkatársa.

A nyári egyetem augusztus 13-án fejeződik be.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!