0:05
Főoldal | Rénhírek

2009 legnépszerűbb angol szava

Ön mire keres rá leggyakrabban az interneten? Ha a Twitter szóra, akkor magáénak is érezheti az eredményt: ez ugyanis 2009 legtöbbet keresett szava.

nyest.hu | 2009. november 30.

Páratlan karriert futott be a Twitter mint szó: az idei éve legnépszerűbb angol szavának bizonyult. A Bing kereső listáján tavalyi második helyezettje idén élre tört: a Mashable.com portál beszámolója szerint ez volt a leggyakrabban keresett kifejezés a neten.

A rangos helyet a The Global Language Monitor listáján érte el a Twitter. A weboldal nem először állít össze ilyen rangsort, korábban is nyilvánosságra hozták már listájukat a legtöbbször keresett, legnépszerűbb angol szavakról. Tavaly például a change (változás, változtat) szó volt a „legkeresettebb”, és a legtöbb esetben Barack Obama amerikai elnök nevéhez fűződő cikkekhez vezette az olvasót.

Meg kell hagyni, Obama elnök idén is előkelő hellyel büszkélkedhet: az övé a legnépszerűbb név, még Michael Jacksont is megelőzte ebben a versenyben. Az összességében második helyen végzett politikust a H1N1 és a Stimulus (az amerikai gazdaság 800 milliárdos válságcsomagja) szavak követik a listán. Ha azonban abban a tévhitben élnénk, hogy az angol nyelven olvasó világ csakis komoly társadalmi kérdésekkel foglalkozik – a lista előkelő ötödik helyén ugyanis a vampire (vámpír) szó végzett.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...