0:05
Főoldal | Rénhírek

Micsoda véletlen!

A Magyar Rádió rövid összeállítást készített a buranovói nagyik sikeréről. A gondos szerkesztő nem elégedett meg a nénik dalaival, annak is utánajárt, egyébként mi újság az udmurt popéletben.

Fejes László | 2012. június 16.

A Magyar Rádió Európai idő című műsorának június 3-ai adásában rövid összeállítást hallhatunk a Buranovszkije babuski eurovíziós szerepléséről. Náray Balázs szerkesztő és Király István Dániel műsorvezető alaposan utánajártak az udmurtoknak, még olyan nyilatkozót is találtak, aki felmondta az ilyenkor kötelező Csajkovszkij-motívumot, és persze ha udmurtokról esik szó, Kalasnyikov sem maradhat említetlenül.

Annak külön örülnünk kell, hogy a lelkiismeretes műsorkészítők nem csupán a nagyik slágereire figyeltek fel, hanem általában az udmurt popzenére is. Az udmurt poptörténetből két dalt tartottak kiemelésre érdemesnek: a Szép leányok című klasszikust, illetve az Udmurt gettó című vadonat új dalt. Micsoda véletlen! Éppen azt a két dalt, melyekkel a Rénhíreken is foglalkoztunk.

Persze lehet, hogy mégsem véletlenről van szó. Mi, a Rénhírek lelkes amatőr szerkesztői szeretnénk magunknak azzal hízelegni, hogy talán valamennyire mégis tájékozottak vagyunk, és ez a tájékozottságunk tette lehetővé, hogy éppen ugyanazt a két dalt emeljük ki az udmurt slágerek tengeréből, mint a nagytiszteletű közrádió kitűnő szakértői.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!