0:05
Főoldal | Rénhírek

Visszaengedték az indexet a parlamentbe

Az Index újságírói az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első plenáris ülésnapjától kezdődően, vagyis február 13-ától ismét részt vehetnek a Ház nyilvános eseményein - erről szerdán tájékoztatta az Index szerkesztőségét az Országgyűlés sajtófőnöke.

MTI | 2012. február 9.

Altorjai Anita ugyanakkor felhívta a hírportál parlamenti tudósítóinak figyelmét arra, hogy kötelesek betartani az Országgyűlés házszabályát, valamint a Ház elnökének a nyilvánossággal kapcsolatos rendelkezéseit.

Mészáros Zsófia, az Index főszerkesztője az MTI-nek elmondta: bár személyes találkozóra nem került sor az Országgyűlés vezetése és a szerkesztőség vezetői között, a hírportál januárban egy részletes levélben rögzítette, hogy a jövőben betartják a vonatkozó előírásokat. Hozzátette: a szerkesztőség elnézést is kért a korábbi anyaga miatt.

A szerkesztőség munkatársai december 21. óta nem léphetnek be az Országházba és a Képviselői Irodaházba. Az Országgyűlés Sajtószolgálata ekkor arról tájékoztatta az Indexet: munkatársaiknak addig nem adható ki parlamenti belépő, amíg a házelnök megfelelő garanciát nem kap arra, hogy újságíróik tiszteletben tartják az Országgyűlés méltóságát és betartják a parlamenti tudósításra vonatkozó rendelkezéseket.  

Az indokok között szerepel, hogy a híroldalon, december 20-án megjelent Boldog Karácsonyt, magyar demokrácia! című videó  
készítői nemcsak a szabályokat, rendelkezéseket hagytak figyelmen kívül, de súlyosan megsértették az Országház és az Országgyűlés  
méltóságát is.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!