0:05
Főoldal | Rénhírek

Vírusfilmes meccsek a Microsoft és a Google között

A Google az Office-t, a Microsoft a Gmail-t szapulja humorosnak szánt vírusvideóiban.

nyest.hu | 2011. augusztus 6.

A Google új vírusvideója szerint a Gmail már olyan állapotban van, hogy egyenesen sajnálatra méltóak azok, akik mindenféle vackokon intézik levelezésüket. Az üzenetet alátámasztandó egy olyan vírusvideó jelent meg nemrég a YouTube videómegosztón, amiben egy komoly ember, Dr. Richard Muscat, aki magát „intervention specialist”-nek, azaz kb. krízisspecialistának mondja, arra szólítja fel a nézőt, hogy segítsen a néhány, szerencsétlen, bajban lévő barátjának felismerni, a flopilemez, a VHS-kazetta, a vezetékes telefon és egyéb kacatok mellett a hagyományosnak mondott emailkliensek felett is eljárt az idő.

A stílusában leginkább a névtelen alkoholisták reklámjára hajazó filmecske úgy tűnik, kiverte a biztosítékot a Microsoftnál, akik nem késlekedtek a válasszal. Filmecskéjük főszereplője egy idióta ruházatú és mosolyú, pedofilgyanús postás, a G-postás. A G-postás minden levelet elolvas... vagy legalábbis mindenféle kulcsszavakat vesz ki belőlük. Sőt az ezen meglepődő kislánynak el is magyarázza: „amikor valaki nagyon szereti a Gmailjét, akkor azok ketten összejönnek, és... egy hirdetés születik”.

Amint azt megtudjuk, a G-postás ráadásul nem is képes releváns hirdetéseket előkapni a zsákjából, hiszen az a rosszul értelmezett kulcsszavakból kiindulva az egész iroda füle hallatára viszketés elleni kencét ajánl a meghökkent irodistának. Aki persze arra is rákérdez, hogy vajon normális-e az, hogy G-postás mindent elolvas. „Kit érdekel...” – hangzik a válasz, majd egy rövid Gmail-szapuló dal után jön az elmaradhatatlan Office-reklám.

A Facebook és az Apple biztosan örül az események eme fordulatának. Ön szerint melyik vírusfilm áll nyerésre?

Melyik vírusfilm áll nyerésre?

13 Dr. R. Muscat (Google)
34 G-postás (Microsoft)
51 Mindkettő gagyi
98 Összesen:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (2):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
12 éve 2011. augusztus 6. 23:15
2 SyP
12 éve 2011. augusztus 6. 14:12
1 Pesta

Én is le vagyok maradva. Miért hívják ezeket vírusvideónak?