0:05
Főoldal | Rénhírek

Válságban is virágzik a nyelvtanítás

Az USA Wyoming államában a gazdasági válság alatt is virágzik az angol nyelv internetes tanítása, ami főleg az ázsiai diákokat célozza meg.

nyest.hu | 2010. július 6.

A gazdasági válság még javában tart, az USA egyik államában ennek ellenére virágzik egy meglepő iparág: az angol nyelv internetes távoktatása ázsiai diákok számára. A call centeres munkák gyakran az erőforráskihelyezés legszembetűnőbb példái: indiai és Fülöp-szigeteki irodákban emberek ezrei válaszolnak az amerikai vásárlók kérdéseire éjjel-nappal. Wyoming városkái azonban sikeresen fordítják saját előnyükre internetet, mintegy az „erőforrás behelyezés” (insourcing) példájaként – írja a CNN egyik riportja.

Korea és Japán nagyvárosaiban nincs hiány az angol anyanyelvű tanárokat alkalmazó nyelviskolákból, vidéken viszont már nem ez a helyzet. Pedig a vidéki koreaiak és japánok is angol anyanyelvű tanároktól szeretik a nyelvet tanulni: ezt az igényt igyekszik kielégíteni a wyomingi központú Eleutian internetes nyelviskola.

A cég alkalmazottainak nyelvóráit 500 koreai és japán tanterembe juttatják el az internet segítségével, de máris a következő nagy falat, Kína meghódítását tervezik. A koreai nyelviskolákban tanító hétezer tanárnak csak 13 százaléka rendelkezik nyelvtanári képesítéssel. Ezt a hiányt kísérli meg pótolni az Eleutian cég szolgáltatása.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!