0:05
Főoldal | Rénhírek

Több tucat labda és a tudomány

Szörpautomatát készítő gyurmaszörnyek és több tucat labda is szereplői azoknak a természettudományos kísérleteket bemutató kisfilmeknek, amelyekkel a „Tudásfeltöltés” című vetélkedőre jelentkeztek diákok.

MTI | 2012. április 27.

A középiskolás csoportok közti megmérettetést az egri Eszterházy Károly Gyakorlóiskola diákjai nyerték 1 labda 100-at csinál című filmjükkel. A feltöltött videókat a vetélkedő honlapján bárki megnézheti.

A verseny egésze alatt több mint ötven kisfilmet töltöttek fel a csoportok a világhálóra. Az alkotásokra 16 ezernél is több szavazat érkezett. A döntőn már csak a tíz legtöbb „lájkot” kapott pályamunka készítői vettek részt, közülük a szakmai zsűri választotta ki a nyerteseket.

„A Tudásfeltöltés vetélkedő eredményei jól mutatják, hogy van érdeklődés a fiatalokban a tudomány iránt, ha az ő nyelvükön, az általuk használt eszközök segítségével próbáljuk meg hozzájuk közelebb vinni – mondta Fábri György, az ELTE Társadalmi Kommunikáció Kutatócsoport vezetője. – Mintegy másfél éve zajlik a csoport keretén belül egy nagyobb program, amelynek egyik célja a tudomány vizualizációja olyan formában, amely képes megérinteni a középiskolás korosztályt, és közelebb vinni hozzájuk a tudományos eredményeket.”

Terveik között szerepel a program következő állomásaként egy még szélesebb kört megcélzó tudomány-vizualizációs tehetségkutató műsor elindítása.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!