0:05
Főoldal | Rénhírek

Továbbra is egynyelvű táblák Révkomáromban

Révkomárom tavaly kérvényezte a városban a magyar nyelvű helységnévtáblák kihelyezését, de ehhez egy rendelet módosítására lenne szükség.

MTI | 2010. július 12.

Hiába kérvényezte tavaly áprilisban a Révkomárom városi hivatala a magyar nyelvű feliratok engedélyeztetését a regionális közútkezelő vállalatnál, továbbra is csak szlovák felirat szerepel Révkomárom városrészei, Őrsújfalu, Pálmajor, Gadóc, Cserhát, Gyulamajor, Kabátfalu, Lándor, Nagyharcsás és Kis-Izsa helységnévtábláin.

Az Új Szó című pozsonyi napilap hétfői cikke szerint a szlovák közútkezelő vállalat a közlekedési törvény végrehajtó rendelkezéseit tartalmazó tavalyi belügyminisztériumi rendeletre hivatkozva nem teljesíti a város kérését a kétnyelvű, szlovák-magyar táblák elhelyezésére.

A rendelet csupán a települések magyar megjelölését szabályozza, a településrészekét nem.

A lap információi szerin Bastrnák Tibor, Révkomárom polgármestere parlamenti képviselőként kezdeményezni fogja a rendelet módosítását. Amíg ez megtörténik, a város partner lenne olyan megoldásban, hogy magánterületen tegyék ki a magyar nyelvű táblákat. Ehhez viszont az érintett szakaszokon telektulajdonnal rendelkező polgárok jelentkezését várják.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!