0:05
Főoldal | Rénhírek

Többletforrást kaphat a falfirka-mentesítési program Budapesten

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 125 millió forint többletforrást kap a vadplakát- és falfirka-mentesítési programra, ha a Fővárosi Közgyűlés a jövő szerdai ülésén elfogadja az erről szóló előterjesztést.

MTI | 2011. június 18.

György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes szerint a 2008 és 2010 közötti program egyértelműen sikeres volt, összességében pedig egyre kevesebb a „visszafirkálás”. Hozzáteszi: több mint 100 ezer négyzetméteren távolították el a falfirkákat a fővárosi önkormányzat finanszírozásában, a vadplakátoktól és graffitiktől megtisztított épületek száma pedig meghaladja a 3700-at.

Ezzel párhuzamosan kiépült a monitoringrendszer, amelynek lényege, hogy a Fővárosi Közterület-felügyelet, a rendőrség, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és a tulajdonosok felügyelik a területüket.

A városvezető azt is megfogalmazza, hogy az épületek tulajdonosait is érdekeltté kell tenni, kötelezni kell, hogy a vadplakátokat és a falfirkákat eltávolítsák, és a rendőrségen bejelentést tegyenek. Mint írja, „nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a megfelelő fellépés a vadplakátok és a falfirkák ellen csak úgy lehetséges, ha nagy területen egyszerre történik meg az eltávolítás, és a hatóságok szigorúan fellépnek a falfirkálók ellen”.

Az előterjesztés szerint a program folytatására, a mentesített épületek és közterületek tisztán tartására, az idegenforgalmi, városképi és közösségi közlekedés szempontjából legfrekventáltabb területeken a hidak, a felüljárók lábazatainak és a nem kiemelt aluljáróknak a mentesítésére és tisztán tartására 125 millió forint többletre van szükség, ezt a városüzemeltetési céltartalékból finanszíroznák.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!