0:05
Főoldal | Rénhírek

Tanártovábbképzés a határon túl

Az oktatási államtitkárság 42 millió forintos támogatást biztosít a határon túl megszervezendő évközi pedagógus-továbbképzésekre, valamint a határon túli magyar tankönyvírás, tankönyves műhelyek támogatására.

MTI | 2012. október 5.

A tárca szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtették: a szülőföldi évközi továbbképzések megrendezésének támogatására kiírt 22 millió forintra a határon túli magyar pedagógus-szövetségek, egyesületek, módszertani központok pályázhattak az adott ország oktatási rendszerébe illő, hiánypótló, magyar nyelvű pedagógus-továbbképzések megszervezésére.

A határon túli magyar tankönyvírás, valamint tankönyves műhelyek támogatására 20 millió forint állt rendelkezésre. Ebből a Kárpát-medencében és a nyugati szórványban a helyi igények szerint megírt tankönyvek, kiegészítő kiadványok, szakfolyóiratok, online folyóiratok, tantervek előkészítését, kiadását támogatják. Szintén ebből a keretből támogatják a tankönyves műhelyek működtetését, fejlesztését. A magyarországi tankönyvek, segédanyagok és taneszközök biztosítására kiírt pályázatra nyolc szervezet adhatta be igényét.

A közleményben kitértek arra, hogy a kormány kiemelt feladatának tartja a külhoni magyarság nemzeti identitásának, anyanyelvének, kulturális örökségének megőrzését. Ennek egyik legfőbb eszköze a magas színvonalú anyanyelvű oktatás biztosítása – rögzítették. 

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!