0:05
Főoldal | Rénhírek

Szénszünettel spórolnak

A legtöbb érintett egyetem időszakos bezárást fontolgat, a BME-n viszont jutalmakat, béren kívüli juttatásokat vonnak vissza a hétmilliárd forintos zárolás miatt

Edupress | 2012. november 22.

A Metropol cikke szerint a Pécsi Tudományegyetem (PTE) 700 millió forint megspórolására igyekszik valamilyen tervvel előállni. Fontolgatják a szénszünet lehetőségét, ezzel azonban az összegnek csak egy részét tudnák előteremteni. Mint írják, a Semmelweis Egyetemen is szünet lesz december 21. és január 6. között.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) eddig is csak néhány épület működött a két ünnep között, ezekbe szervezték a vizsgákat. Idén azonban januárban is lesz három ilyen nap. Debrecenben szintén egy-két épületben lehet majd vizsgázni kampuszonként, és Szegeden is szénszünet lesz.

A Budapesti Műszaki Egyetem (BME) költségvetéséből összesen mintegy 725 milliót zároltak. A Magyar Nemzet információi szerint az egyetemen a jutalmak, béren kívüli juttatások megspórolásával igyekeznek kigazdálkodni az összeget, valamint fejlesztésre félretett maradványokból.
A Pannon Egyetem (PE) 212 millió forintot kénytelen előteremteni, de mint mondták, náluk nem kell ehhez drasztikus lépésekre számítani. A lap szerint a hiányt projektbevételeikből pótolják.

Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke szerint komoly gondot jelenthet a hallgatóknak a szénszünet. Kiemelte, ez az eset is jó példa arra, hogy az intézményi elvonások érintik a hallgatókat is.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!