0:05
Főoldal | Rénhírek

Spanyol nyelvleckét kapnak az amerikai rendőrök

Ingyen, viszont kötelező nyelvleckéket kapnak egy amerikai kisváros rendőrei, hogy szót értsenek leendő „kuncsaftjaikkal”.

nyest.hu | 2010. szeptember 2.

A kaliforniai Salinas város lakosságának 60 százaléka spanyol anyanyelvű, míg a helyi rendőrség állományának csupán egynegyede tud szót érteni az újlatin nyelven. Ezt a helyzetet orvoslandó döntött úgy a kapitányság vezetése, hogy intenzív, 6 hetes nyelvtanfolyamot kínál alkalmazottainak – számol be a The Californian. A kurzus feltétele: napi legalább kétórai nyelvtanulás otthon.

„Ez mind a rendőrök biztonságát, mind a szolgáltatásunk jobbítását szolgálja” – indokolja döntését a rendőrfőkapitány. A kurzuson a rend őrei olyan hasznos információkat sajátíthatnak el, mint hogy mit mondjanak egy igazoltatásnál vagy éppen mi hangozhat el helyszíneléskor.

A nyelvoktatás ingyenes lesz, cserébe csupán azt kérik a résztvevőktől, hogy tanuljanak otthon legalább naponta 2 órát munka után. Hasonló kezdeményezésre nem ez az első eset a salinasi rendőrőrsön: tartottak már egyszer nyelvtanfolyamot – csak éppen akkor sokan felmondtak, és ezért nem tudták befejezni a kurzust.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!