0:05
Főoldal | Rénhírek

Orosz műveltségi vetélkedő

Orosz műveltségi vetélkedőt hirdet idén a Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület a magyarországi és a határon túli középiskolák diákjai számára a Lakitelek Alapítvány támogatásával – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke az MTI-vel.

MTI | 2013. február 6.

A Lev Tolsztoj és kora elnevezésű versenyen a magyarországi és a határon túli, magyar tanítási nyelvű önálló vagy magyar tanítási nyelvű tagozattal vagy osztállyal rendelkező gimnáziumok és szakközépiskolák diákjai indulhatnak. A verseny célja az orosz kultúra értékeinek a lehető legszélesebb értelemben vett népszerűsítése, a középiskolások orosz kultúra iránti nyitottságának és érdeklődésének fejlesztése – hangsúlyozta az Országgyűlés alelnöke, aki egyben a Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület tiszteletbeli elnöke és a verseny fővédnöke.

A versenykiírás szerint a szervezők igyekeztek olyan feladatokat összeállítani a diákoknak, amelyek egyfelől az orosz kultúra minden területét lefedik: a történelemre, az irodalomra, a vallásra, a képzőművészetekre, a zenére és a filmművészetre egyaránt vonatkoznak; másfelől olyanokat, amelyeket a diákok a kreativitásukra támaszkodva, az életkori sajátosságaiknak megfelelően, játékos formában tudnak megoldani.

A verseny két részből áll. Egy írásos fordulóból, amelynek a feladatait a középiskolák 9., 10. és 11. osztályos tanulói négyfős csoportokat alkotva készíthetnek el, majd 2013. szeptember 26-án és 27-én kerül sor Lakiteleken a második fordulóra, ahol az első forduló eredményei alapján húsz középiskolai csapat verseng tovább a legjobb helyezésekért.

A verseny második és harmadik helyezettjei értékes tárgyjutalomban  könyvekben, színházjegyekben  részesülnek, a győztes csapat pedig a vetélkedő fődíjaként ötnapos moszkvai kiránduláson vesz részt.

A részletes kiírás és az első forduló feladatai Lakitelek honlapján érhetők el.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!