0:05
Főoldal | Rénhírek

Előítélete buktatta le az álrablót

Egy kanadai nő eljátszotta, hogy kirabolták lakását, de lebukott, mikor apjának franciául dicsekedett el egy indiai származású rendőr előtt.

nyest.hu | 2010. június 14.

Egy calgary-i nő a kártérítés érdekében ügyesen megszervezte és eljátszotta, hogy kirabolták a lakását, ám lebukott, amikor feltételezte, hogy a lakásban helyszínelő indiai származású rendőr nem tud franciául. A nő ugyanis édesapjának elmesélte a telefonban franciául, hogy nem is történt rablás, csak biztosítási csalást akar elkövetni. Arra nem számított, hogy a pandzsábi születésű rendőr esetleg franciául is tud.

A 37 éves férfi pedig az angolon és a francián kívül még öt további nyelvet is beszél a Canadian Online Explorer híre szerint. Az öt nyelv közül négy – a hindi, az urdu, a pandzsábi és a gudzsaráti – indiai nyelv, az ötödik pedig az arab.

Jellemző még az esetre, hogy a jó képességű és nyelvtudású indiai férfit először félezer munkaadó utasította el túlképzettség miatt, mielőtt végre legalább takarítónak felvették. Az új rendőri munkájával már sokkal elégedettebb, és kollégái is felnéznek rá, hogy a kanadai város legkülönbözőbb anyanyelvű lakosaival is szót tud érteni.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!