0:05
Főoldal | Rénhírek

Kerülik a cégek az angliai diplomásokat

Egy új felmérés szerint a nemzetközi cégek kerülik az angliai diplomások alkalmazását, azok rossz nyelvtudása miatt.

nyest.hu | 2010. május 31.

Az angolok nyelvtudása legendásan rossz, és úgy tűnik, ezt az üzleti világ is tudja. Egy új felmérés legalábbis azt mutatja, hogy a nemzetközi cégek kerülik az angliai diplomások felvételét a jó nyelvtudást kívánó állásokba. A felmérésben olyan cégek menedzsereit kérdezték meg, mint a McDonald’s és a Google – számol be a Times Online egy új jelentése.

A megkérdezett menedzserek egyöntetűen azt jelezték, hogy a jó nyelvtudást kívánó pozíciókba elsősorban külföldi jelentkezőket keresnek, mert a helyi munkaerő nyelvtudását illetően rossz tapasztalataik vannak. Ez különösen jellemző a német, francia, spanyol és holland cégekre, amiknek vezetősége már a brit külügyminisztériumnak is jelezte a helyi munkaerő alkalmatlanságát.

Nagy-Britannia 2004-ben szüntette meg a kötelező középiskolai idegen nyelvi vizsgákat, aminek most kezd érződni a hatása. Az angliai diplomásokkal ellentétben a külföldi jelentkezőkben a cégek nem csak a nyelvtudást látják, hanem az ambíció, a szorgalom, a kitartás és a kulturális nyitottság igazolását is.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!