0:05
Főoldal | Rénhírek

Nem épp fülbe való dallam

Síppal berepesztette egy telefonon keresztül reklámozó alkalmazott dobhártyáját egy 61 éves nő Németországban.

MTI | 2012. május 27.

A sípos asszonynak elege lett abból, hogy hiába kérte a reklámtelefonálókat, töröljék a számát nyilvántartásukból, és soha többé ne próbálkozzanak nála. A több századik hívás után sípot ragadott, és amikor újból szólt a telefon és ismét reklámozó szólt bele, a nő hatalmasat fújt a telefonkagylóba – egyúttal a túloldalon az alkalmazott fülkagylójába.

A síp decibelereje megrepesztette a dobhártyát, és a szerencsétlenül járt alkalmazott azóta részlegesen süket, egyszersmind még mindig cseng a füle.

Az ügyből bírósági tárgyalás lett, amelyen az asszonyt 300 ezer forintnyi euró bírságot kell fizetnie   adta hírül az austriantimes.at című brit honlap.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (12):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
11 éve 2012. június 8. 12:43
12 scasc

@Galván Tivadar: Az én elütésem a kommentben. A cikkben is Pirmasens áll, én is arra gondoltam.

11 éve 2012. június 8. 11:57
11 Galván Tivadar

Egyébként az analóg telefonos világban (és a készülékek jó része, különösen a magánháztartásokban levők ma is analógok) a telefonban volt egy limiternek nevezett áramkör, amely meggátolta, hogy a hálózatra túl nagy feszültség kerüljön ki; de nem a telefonbetyárok dobhártyájának, hanem az erősítőknek a védelmére. Azt a jó tanácsot viszont magam is olvastam valamelyik német lapban (lehet annak már vagy 25-30 éve), hogy tartsunk a telefon mellett sípot, és a telefonbetyárnak fújjunk egy jót a fülébe.

11 éve 2012. június 8. 11:49
10 Galván Tivadar

@scasc: Primasens: ez még valószínűleg melléütés, és a valóban létező Pirmasensről van szó.

11 éve 2012. június 8. 10:52
9 scasc

@Krizsa: Én is kacsának tartom, de a te leírásodból ez nem következik. A logika nem tűnik az erősségednek.

Attól, hogy neked egy bazinagy hanghatástól szakadt, nem jelenti azt, hogy egy kisebb, de még mindig nagy hanghatástól ne szakadhatna.

11 éve 2012. június 7. 22:52
8 Krizsa

A beszakadt dobhártya következménye valóban kínzó fülzúgás, ami 2-3 napig tart. Az egészséges ember dobhártyája kb. egy hét alatt összeforr s a hallás sem károsodik. Saját tapasztalat: a házamba, kb. 8 évvel ezelőtt, a teljesen kikapcsolt TV antennáján a szobába "lejött" a villámcsapás. A hanghatás erejét nem tudom érzékeltetni, mert semmihez nem hasonlítható - süket csönd és teljes vakság következett utána. A vakság már percek mulva oldódni kezdett és kb. két óra mulva rendesen láttam. A dobhártya szakadás, mint írtam, egy hét alatt jött rendbe. Mivel egy villámcsapás biztosan hangosabb, mint a sípolás... a hír kacsa.

11 éve 2012. május 31. 20:52
7 Zeller Ede

@Sigmoid: így van. fizikailag lehetelen akkorát a beszélőbe sípolni, hogy a túloldalon hallgató dobhártyája beszakadjon. ennyi.

11 éve 2012. május 29. 08:14
6 Sigmoid

Kicsit tényleg hírcsárda-pozitív a hivatkozott weboldal... Főleg hogy tudtommal a mai digitális telefonhálózaton az átvitt hangerő nem egyenesen arányos a kagylóba sípolttal.

Nem tudom hogy mitől jó az MTI híreit lehozni, sőt, facebookra felposztolni, egyik nagyobb sületlenség mint a másik.

Vagy ettől van jó sok találat és hirdetésbevétel?

11 éve 2012. május 28. 12:01
5 Fejes László (nyest.hu)

@scasc: Az ilyen híreket eleve szeretik viccesen megírni, szójátékokkal. A város neve meg lehet puszta véletlen is.

11 éve 2012. május 28. 11:51
4 scasc

@scasc: És nem vagyok benne biztos, hogy Primasens városát nem-e a "prime sense", "prime senses" miatt választották-e :-)

11 éve 2012. május 28. 11:50
3 scasc

@Fejes László (nyest.hu): Egyébként az angol cikk címe is utal a "poénkodásra". Ugye a csöröng a teleofon (the phone rings), sípol a fülem (my ear rings) és a vicces ear ring ~ earring asszociáció mind egybe játszik. Pláne, ha a kattintás előtt csak az "ear ring" címet látod, és jóllehet, inkább a fülbevalóra asszociálsz, bizonyos komikus effektust kelt egy telfonhívásos (ring) fülsípolós (ring), abszolút abszurd (legalábbis hírérték szempontjából, de egyébként is) cikket olvasni.

11 éve 2012. május 28. 11:19
2 Fejes László (nyest.hu)

@scasc: Az MTI új forrása nekünk is feltűnt. Őszintén szólva nem elemeztük az austriantimes.at anyagait, úgy véljük az MTI-nek kell szavatolnia a hitelességükért. Úgyhogy ha témába vágó a hír, és nem egyértelműen hülyeség, átvesszük. Márpedig a kommunikáció igenis a nyest témakörébe vág. Mindenesetre köszönjük a figyelmeztetést.

11 éve 2012. május 28. 10:06
1 scasc

Utóbbi időben láttam sokszor austriantimes.at brit (!) honlapra való hivatkozással MTI-s cikket megjelenni. Érdekes módon ezek a hírek sosem jelennek meg más osztrák, tudtommal német sajtóorgánumokban sem. Fennáll a gyanú, hogy koholmányok. Tudjuk, hogy Nagybritanniában a bulvársajtónak más funkciója van: szabadon elrugaszkodhat a valóságtól, az nem számít ott (újságírói) etikai vétségnek, mert a bulvártermékek inkább szórakoztató magazinnak látják magukat. Ahogy a Maksa sem igazi dolgokat közöl, csak a különbség az, hogy nálunk a szórakoztatásból kitalált dolgokat (legyen az paródia vagy regény) deklarálni szokták, és nem hívják hírnek vagy dokumentációnak.

Szerintetek tényleg emeli a nyest fényét, ha "austriantimesos" híreket vesztek át az MTI-től? Nem is beszélve arról, hogy ez a hír se nem nyelv, se nem tudomány.