0:05
Főoldal | Rénhírek

Négy újabb újságíró tűnt el Mexikóban

Év eleje óta hét újságírót gyilkoltak meg, s a médiában dolgozók közül rengetegen kaptak halálos fenyegetéseket a drogbandáktól.

MTI | 2010. július 30.

Négy újságíró tűnt el Észak-Mexikóban, a drogbandák összecsapásainak egyik színhelyén, Durangóban – jelentette a mexikói nemzeti emberi jogi bizottság, arra szólítva fel a kormányt, hogy tegyen meg mindent a sajtómunkások felkutatásáért.

A Televisa tv-csatorna két operatőrének, a Multimedios televízió riporterének és az El Vespertino tudósítójának veszett nyoma az alvilági leszámolások egyik véres körzetében. A bizottság adatai szerint hármukat hétfőn éjféltájban ismeretlenek gépkocsiba tuszkolva vitték magukkal – ilyen taktikát alkalmaznak általában a drogkartellek fegyveresei –, negyedik társukat pedig hasonló módszerrel ragadták el kedden éjszaka.

A mexikói emberi jogi bizottság arra figyelmeztetett, hogy az újságírók elleni támadások kivizsgálásának elmaradása még inkább védtelenebbé teszi őket munkájukban.

Mexikóban az év eleje óta hét újságírót gyilkoltak meg, s a médiában dolgozók közül rengetegen kaptak halálos fenyegetéseket a drogbandáktól.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!