0:05
Főoldal | Rénhírek

Miért olvasnak több krimit a nők, mint a férfiak?

A nők jobban félnek az erőszaktól, ezért olvasnak több krimit. Aztán még jobban félnek – állítja egy kutatás.

MTI | 2010. február 19.

Az erőszakos bűncselekményektől való félelmük miatt olvasnak több krimit a nők, mint a férfiak – állapították meg amerikai tudósok. Az összefüggést az Illinoisi Egyetem tanulmányának következtetéseiből állapították meg.

„Tudjuk, hogy a férfiakhoz képest a nők jobban félnek az erőszakos bűncselekményektől, holott ők ritkábban esnek áldozatul ezeknek” – idézi a Geo magazin Amanda Vicaryt, a tanulmány egyik szerzőjét, aki kifejtette: a regényekben és a televíziós programokban ők nemcsak kikapcsolódást, hanem ötleteket is keresnek arra, hogyan éljék túl a veszélyes helyzeteket.

A német könyvkereskedők adatai szerint 2008-ban a nők 55 százaléka, a férfiaknak pedig 44 százaléka olvasott el legalább egy krimit.

A kutatás vizsgálatai arra az eredményre jutottak, hogy a nők félelme annál nagyobb lesz, minél többet olvasnak a rablásokról, támadásokról. Így létrejön egy ördögi kör, hiszen a nők ezek után még több krimit olvasnak ötletmerítés és feszültség-levezetés céljából.

A tanulmány emellett megállapította, hogy a nőket hidegen hagyják azok az akciófilmek, amelyek nincsenek összefüggésben a hétköznapi eseményekkel és esetekkel. Az ilyen filmekkel elsősorban a férfiak élik ki fantáziájukat.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!