0:05
Főoldal | Rénhírek

Megint retteghetünk. Hidegháború indult mesterséges intelligenciákkal?

-ksz- | 2015. július 29.

Nem elég, hogy új hidegháború indulhat Steve Wozniak Apple-alapító és Stephen Hawking médiasztár fizikus szerint, de ráadásul a Skynet is öntudatra ébredhet! A két tekintélyes személyiség nyílt levélben figyelmeztet arra, hogy a hidegháború nem jó, különösen nem, ha mesterséges intelligenciák fejlesztésében merül ki. 

Megint retteghetünk. Hidegháború indult mesterséges intelligenciákkal?
Megint retteghetünk. Hidegháború indult mesterséges intelligenciákkal?

Míg szerintük egy atombombát létrehozni drága mulatság, egy autonóm fegyvereket irányító mesterséges intelligenciát letölteni a Pirate Bayről, aztán tömegesen gyártani őket viszont irtó egyszerű lesz. 

„Csak idő kérdése, hogy ezek mikor jelennek meg a feketepiacon, kerülnek terroristák és diktátorok kezébe” – figyelmeztetnek. A levelet – ki gondolta volna – többen is aláírták, jellemzően olyan tekintélyes személyiségek, akik már rég aggódnak a médiában a mesterséges intelligencia térhódítása miatt: Elon Musk, Demis Hassabis, no és egy újabb név ezen a fronton, a nyest személyes sztárja: Noam Chomsky.

„Úgy gondoljuk tehát, hogy egy katonaimesterségesintelligencia-hidegháború (figyelik a mozgószabályt???! - a szerk.) nem válna az emberiség javára”  – vonják le a következtetést a levél írói. – „Számtalan módja van annak, hogy a mesterséges intelligencia biztonságosabbá tegye a csatamezőket az emberek – különösen pedig a civilek –számára, anélkül, hogy új eszközöket hoznánk létre emberek megölése érdekében.”

Észak-Koreában szinte biztosan már mindenki magába is nézett.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...