0:05
Főoldal | Rénhírek

Medvék online

Webkamerákat szereltek fel az alaszkai Katmai Nemzeti Parkban, amelyek segítségével bárki figyelemmel kísérheti az interneten, mivel töltik mindennapjaikat az ott élő barnamedvék.

MTI | 2012. július 26.

Bárki a világ bármely táján számítógépen vagy okostelefonon keresztül láthatja, hogyan vadásznak lazacra az alaszkai medvék. Az élő internetes közvetítés az explore.org oldalán érhető el.  

A nemzeti park nehezen megközelíthető, és a legtöbb turista nem engedheti meg magának, hogy ellátogasson oda. A parknak, ahol mintegy 2200 medve él, mindezek miatt kevesebb mint 10 ezer látogatója van évente.

A Katmai Nemzeti Parkban négy darab nagy felbontóképességű kamerát helyeztek el. Egyet a Brooks-vízesésnél állítottak fel ott, ahol általában a hím medvék vadásznak a vízből fel-felugráló lazacokra. A másodikat körülbelül 150 méterrel odébb, ott, ahol a nőstény medvék és a bocsok szoktak enni, a harmadikat a vízesés alsóbb szakaszánál, ahol az állatok nyaranta gyülekeznek lazaclakomára. A negyedik kamera a Dumpling-hegyen áll, ahonnan madártávlatból figyelhető meg a park élővilága.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!