0:05
Főoldal | Rénhírek

Majdnem twitterezik a pápa!

XVI. Benedek nevét viselő Twitter-oldalt indít a Vatikán, tovább növelve a pápai állam által evangelizációs eszközként használt kommunikációs csatornák számát.

MTI | 2012. február 26.

@BenedictusPPXVI címmel még húsvét előtt megkezdi a Twitterezést az idén 85 éves katolikus egyházfő, aki ugyan nem személyesen írja a maximum száznegyven karakteres üzeneteket, de minden tweet a pápa beleegyezésével jelenik meg – mondta a Vatikáni Rádiónak Claudio Maria Celli érsek, a Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának elnöke.

Hozzátette, hogy a Twitter üzenetek a katolikus egyházfő beszédeit és a vasárnapi Úrangyala-imádságokat tartalmazzák. A pápai mikroblog hatnyelvű lesz, olasz, spanyol, angol, francia, német és portugál.

A pápa csatlakozását az internetes világhálón a szintén Twitteren működő @pope2youVatican jelentette be rögtön példát is mutatva: XVI. Benedek nagyböjti beszédét negyven Twitterben postázza, a húsvétig tartó időszakban naponta egyet.


A legelső vatikáni Twittert a news.va vatikáni hírportál indította. Twitterezik Gianfranco Ravasi bíboros, a Pápa Kultúra Tanácsának elnöke is (@CardRavasi), akinek példáját több mint tizenkétezren követik.

*Az MTI hírének ezen mondatát nem tudtuk értelmezni. (A szerk.)

A pope2you.net honlapon található XVI. Benedek Facebook-profilja is.* A pápa ugyan elismerte, hogy nem ért a modern technológiához (beszédeit és könyveit is kézzel írja, nem számítógéppel), de a neki írtakat mindig maga olvassa el.

A kortárs kommunikációs eszközökhöz való csatlakozást II. János Pál indította el, aki először a televízió kameráit engedte be a Vatikánba, majd 2001-ben emailben küldte el apostoli buzdítását Óceániába. A Vatikán azóta az elsők között alkalmazza az összes internetes és mobilcsatornát, a fiatalok közötti evangelizáció hasznos eszközének tartva ezeket.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!