0:05
Főoldal | Rénhírek

Magyarul is olvasható a Facebook-sztori

Megjelent magyarul Ben Mezrich Véletlenül milliárdos – Hogyan született a Facebook című könyve, mely a minden idők legfiatalabb self-made milliárdosaként emlegetett Mark Zuckerberg történetét dolgozza fel egy harvardi kollégiumi szobától egészen a világhírnévig.

MTI | 2010. november 12.

A Facebook-sztorit felelevenítő könyv, mely regényes stílusa ellenére a szerző előszava szerint tényeken alapul, eredetileg 2009-ben jelent meg az Egyesült Államokban. Magyar kiadását az Athenaeum Kiadó a könyvből készült Social Network – A közösségi háló című film hazai bemutatásához igazította – mondta el Tegyi Tímea, a kiadó sajtóreferense az MTI-nek pénteken.

Mint Tegyi Tímea kifejtette, a 264 oldalas könyv célközönségét elsősorban az internet és a Facebook aktív használói alkothatják – leginkább a 40 alatti korosztály –, de a közösségi portál kultúr- és kommunikációtörténeti jelentősége, valamint Zuckerberg egyedülálló karrierjének izgalmas története miatt szélesebb körhöz is szólhat.

A kiadó beharangozója szerint a „krimiszerűen pörgő” történet „betekintést nyújt a Szilícium-völgy számítógépguruinak mindennapi életébe, élethűen és egy bennfentes hiteles előadásában kalauzol a Harvard folyosóin, kollégiumi szobáiban és előadótermeiben”.

Ben Mezrich a történetet tucatnyi interjú, több száz forrásmunka és ezernél is több oldalnyi dokumentum – többek között az alapítók pereskedéséből származó bírósági jegyzőkönyvek – alapján írta meg. Mezrich egyik fő forrását a Facebook társalapítójával, Eduardo Saverinnel folytatott beszélgetései jelentették.

A szerző szintén a Harvardon végzett. Tizenegy regénye közül a Bringing Down The House 63 hetet töltött a The New York Times bestseller listáján. A történetből nagy sikerű film is készült Kevin Spacey főszereplésével.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (1):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
13 éve 2010. november 12. 16:43
1 PCsabi

Valaki töltse fel és majd mi letöltjük ingyen! :-))

A kis hurka-gyurka legalább adjon vissza valamit a sok adatért!!!