0:05
Főoldal | Rénhírek

Magyarul beszélő kakadufajt találtak

Nem csak a fantázia szárnyalhat szabadon: itt a bizonyíték, repkedhetünk örömünkben! Amikor madarat nem tolláról...

nyest.hu | 2011. április 1.

Juan Jary magyar származású argentin ortológus meglepő, mi több, szenzációs felfedezést tett Ecuadorban. A trópusi esőerdő mélyén, La Paztól alig kétszáz kilométerre található banánfaligetben egy olyan, alig kétszáz főt számláló kakadufajra lelt, mely magyarul beszél. Mint a kakaduk elmondták, ők az Emesét megtermékenyítő turul leszármazottai, akik a repülésüket zavaró  állandó nyílzáporok miatt költöztek Amerikába. Mint elmondták, annak idején magukkal hozták Attila koporsóját is, de ezt három évvel ezelőtt egy román expedíció történelemhamisítás céljából lefoglalta, és ismeretlen helyre szállította. Azóta az értékes kincset a vatikáni Kreml pincéiben őrzik.

Bár kénytelenek voltak új lakóhelyükhöz alkalmazkodni, így például fő táplálékukká a bambuszrügy és  az eukaliptuszlevél vált, igyekeztek megőrizni néhány ősi magyar szokást: karácsonykor bejglit fogyasztanak, húsvétkor kifestik tojásaikat, és a mai napig a szárnyuk alatt puhítják a lóhúst.

Az ENSZ is elismerte, hogy a felfedezés bizonyítja a magyar nyelv ősiségét, illetve a magyar és a madár szavak etimológiai összetartozását.

A Magyarok Világszövetsége azonnal reagált a felfedezésre, és két konténernyi Wass Albert-kötetet küldött a kakaduk magyarságának megőrzését támogatandó. Egyelőre nem világos, kapnak-e a kakaduk magyar állampolgárságot, illetve szavazati jogot.

Gyanús önnek ez a hír?

További elképesztő felfedezések a cikkben...

Kapcsolódó tartalmak:

Hozzászólások (4):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
13 éve 2011. április 1. 15:14
4 zildi

Április bolondja,

Felmászott a toronyba,

Fél tizenegy,

Bolond az az egy!

Ennek legalább van valami köze a nyelvi hagyományokhoz is!!!

13 éve 2011. április 1. 14:58
3 anokó

A Mr.-RE-VANS hírügynökség gyorshírben jelentette a következőt:

Két ecuadori magyarul beszélő kakadu éppen Móriczka viccekkel mulattatta az időt, amikor balliberális turistáknak álcázott fanatikus finnugrista nyestek támadták meg őket.

Sajnálatos módon a támadás következtében mindkét kakadu elpusztult, miután halálra röhögték magukat a repülni ( szárnyalni )

próbáló esetlen ( eszetlen ) nyesteken.

13 éve 2011. április 1. 14:53
2 Lalika

@simandy: képzeld már el, mennyire hülyén vette volna ki magát, ha a Monty Python csapatát a Holy Grail című film után ilyen kritikák érték volna...

nem kell mindent mellre szívni, és tudni kéne egy kicsit nevetni is. anélkül, hogy mindenbe valami összeesküvést látnál bele. vagy szerinted tényleg elképzelhető a magyarul beszélő kakadu, amit itt most megszentségtelenítettek?

13 éve 2011. április 1. 14:41
1 simandy

Annyi, de annyi "viccelnivaló" akad a világban.A cikkíró talán először egy másik néppel próbálkozzon, ne a sokat szenvedett, ősi, nagy tudású és igen békés magyarsággal szórakozzon.

Talán először a saját háza táján és ne a másé előtt söprögessen. Aztán,. ha ott már minden tiszta...