0:05
Főoldal | Rénhírek

Lemond a BBC vezérigazgatója

Az olimpia és II. Erzsébet jubileuma után lemond a BBC vezérigazgatója, Mark Thomson.

MTI | 2012. március 20.

Mark Thompson, a BBC brit közszolgálati médiatársaság vezérigazgatója hétfőn megerősítette, hogy a 2012-es londoni olimpiai játékok után lemond posztjáról  – adta hírül a BBC honlapja.

Az 54 éves Thomsont 2004-ben nevezték ki a BBC élére, s csaknem nyolc évig töltötte be a vezérigazgatói pozíciót, amellyel az 1970-es évek óta a leghosszabb ideig állt a brit műsorszolgáltató élén. Vezérigazgatóként ő felelt a BBC teljes szolgáltatásában – a rádió, a televízió és a weboldal – világszerte dolgozó mintegy 20 ezer alkalmazottért.

A pozícióra esélyesek közt található a többi közt Helen Boaden hírigazgató, és Caroline Thomson, a BBC egyik vezető beosztású munkatársa; személyükben először állhat nő a műsorszolgáltató élén.
A sikeres pályázó azonban kisebb fizetésre számíthat Thompson 671 ezer fontos fizetésénél, mivel kilátásba helyezték a felsővezetők bérének hosszú távú csökkentését.

Thompson távozásának pontos időpontja nem ismert, mindössze annyit tudni, hogy a 2012-es londoni olimpia és II. Erzsébet brit királynő beiktatásának jubileumi ünnepsége után fog lemondani. Lord Patten, a brit közszolgálati médiatársaságot irányító testület (BBC Trust) elnöke közleményében úgy fogalmazott, hogy a vezérigazgató „kiemelkedő” vezető volt, aki traumatikus időszakban vette át a BBC vezetését, s ezt követően minőségi munkával növelte a vállalat hírnevét, illetve nagy hangsúlyt fektetett a műsorszolgáltató digitális jövőjére.

Thompson munkássága alatt a BBC több száz alkalmazottjától vált meg, és csökkentette internetes, valamint magazinműsorokkal összefüggő működését.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!