0:05
Főoldal | Rénhírek

A BBC megosztja videóit

A BBC ezentúl megosztja videoanyagait négy nagy brit híroldallal, hogy még inkább közszolgálati legyen – írja a The Guardian.

nyest.hu | 2009. július 28.

A BBC a jövőben ingyenesen elérhetővé teszi videoanyagait a négy legnagyobb brit újság, a Daily Mail, a The Guardian, a The Independent és a Telegraph számára. A videók mellett – ahogy a megállapodásban szerepel – a tapasztalat és a technológiák is megoszlanak a híroldalak között, „a közszolgálatiság nevében”.

A megállapodás mérföldkő a brit média történetében, mégsem makulátlan, mivel komoly megszorításokat tartalmaz. Ilyen pl. az, hogy a csatorna mindössze négy területen – brit politika, üzleti élet, egészségügy, tudomány – hajlandó videókat biztosítani a többi szolgáltató számára. A többi témával (pl. sport vagy szórakozás) kapcsolatban a BBC hajlíthatatlan: a hivatalos vélemények szerint „nem hajlandó” a tartalmak körének bővítésére.

Amire viszont igen, az a felhasználók köre. A tervek szerint a csatorna további brit hírportálokkal is szerződik majd, most azonban csak a négy legnagyobb újságot kereste meg.

A videók felhasználására szigorú szabályok vonatkoznak: a partnerek semmilyen formában nem hirdethetnek a BBC-től származó mozgóképes anyagok vetítése közben. A videókat saját médialejátszó programmal lehet megjeleníteni, és fel kell tüntetni rajtuk a BBC jelzést.

A BBC megosztott videóit kizárólag az Egyesült Királyságban lehet megtekinteni.

Hasonló tartalmak:

legutóbbi hozzászólások listája...
Nyelv és politika; Természettudomány; Nyelvtudomány; Oktatás; LEITERJAKAB
Váltás normál nézetre...