0:05
Főoldal | Rénhírek

Irodalmi divatparádé és költői koncert a PIM-ben

Irodalmi divatparádé, költői koncert, Villon-est – többek között ezeket kínálja a Múzeumok éjszakáján a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM), de a Kassák Múzeum és az Ady Emlékmúzeum is külön programokkal készül szombatra.

MTI | 2010. június 18.

Hangok folyója címmel ad költői koncertet Tóth Krisztina és a Balázs Elemér Group Eszenyi Enikő és Takács Katalin színművészek közreműködésével, Mácsai Pál és Huzella Péter pedig Befogad és kitaszít a világ címmel Villon-esttel készül a Múzeumok éjszakájára a PIM-ben.
A kiállításokon egész este különleges tárlatvezetéseket kínál a Petőfi Irodalmi Múzeum: a Benedek Elek-kiállításon Jankovics Marcell rajzfilmrendező mesél, Szvorák Katalin pedig népdalokat is énekel. A Faludy-kiállításon Varnus Xavér orgonaművész, a költő barátja és Csiszár Gábor irodalomtörténész lesz a vendég.
A Kassák Múzeumban a SzemTanú magazin estje pedig a 19. századba, Bolyai János korába röpíti vissza a közönséget korabeli kulturális, tudományos, politikai és közéleti témák, időjárás-jelentések, reklámok, színes hírek modern stílusú interpretációjával. Az Ady Emlékmúzeumban kedvenc Ady-verseikből válogat Havas Judit, Mohai Gábor és Tóth Zsuzsanna előadóművész, valamint Wohlmuth István, akik a közönség tagjait is arra biztatják majd, olvassák fel kedvenc Ady-költeményüket.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!