0:05
Főoldal | Rénhírek
Kit illik visszajelölni?

Internetes viselkedési kódexet adtak ki

Az elektronikus világban segít eligazodni egy új online ajánlásgyűjtemény, amely többek között arra is választ ad, hogy kit illik az iWiW-en ismerősnek jelölni, vagy éppen illendő-e SMS-ezni tárgyalás közben.

MTI | 2010. december 17.

A Magyar Telekom közelmúltban indított e-Etikett kezdeményezésének célja egy olyan digitális ajánlásgyűjtemény kidolgozása volt, amely segít eligazodni az elektronikus világban.

A cég kezdeményezésére neves kommunikációs szakemberek és közéleti személyiségek (tudósok, nyelvészek, újságírók, bloggerek, protokollszakértők, színészek) közreműködésével készítették el Magyarország legátfogóbb, szinte minden jelenleg használt kommunikációs eszköz és forma, azaz a telefon, az elektronikus levél, a szöveges üzenet, a közösségi média, a videokonferencia, a blogok és a chatek használatával kapcsolatos digitális etikettet.

A www.eetikett.hu címen elérhető online illemtár négy témakörbe csoportosítva összesen 92 ajánlást tartalmaz, amelyekben a szerzők kitérnek arra is, hogy mikor célszerű telefonálni, és mikor inkább elektronikus üzenetet vagy SMS-t küldeni, milyen napszakokban nem illik egymást telefonhívással vagy SMS-sel zavarni, és azt is elmagyarázzák, hogy elektronikus üzenet küldésekor sem szabad megfeledkezni a hagyományos levelezési szabályokról.

Az e-Etikett kezdeményezői a digitális együttélésre vonatkozó ajánlásokat gondolatébresztőnek is szánják, és az oldalra látogatók véleményét, további javaslatait várják.

Az Online illemtár megalkotásának ötlete egyébként a szolgáltató anyavállalatától, a Deutsche Telekomtól ered, és a nemzetközi tapasztalatokat összegző anyag a www.eetiquette.com címen tekinthető meg.

Kapcsolódó tartalmak:

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások (3):

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
13 éve 2010. december 17. 12:08
3 Fejes László (nyest.hu)

Köszönjük, a link a szövegben helyesen szerepelt, csak rossz helyre mutatott. Javítottam, elnézést kérünk.

13 éve 2010. december 17. 10:55
2 kmaurer

Valóban rossz helyre mutat a link, de a gyakran feltett kérdések között megtaláltam a helyes linket.

www.eetikett.hu/

13 éve 2010. december 17. 10:20
1 Theobroma

Rossz helyre mutat a link. (Az angol oldalra a magyar helyett.)