0:05
Főoldal | Rénhírek

Ingyenes tankönyv a Microsoft ingyenes honlapépítő rendszeréhez

A magyarországi leányvállalat elkészítette a WebMatrix magyar nyelvű weboldalát.

IT café | 2011. február 4.

A Microsoft nemrég mutatta be ingyenes webes fejlesztőeszközét, a WebMatrixot, amellyel akár kezdők is létrehozhatják és megtervezhetik az elképzeléseiknek megfelelő honlapokat. Az alkalmazáshoz elkészült a magyar nyelvű tájékoztató weboldal, melyről ingyenesen letölthető egy, általában a webfejlesztést és magát a megoldást bemutató magyar nyelvű e-könyv is.

A WebMatrix az összes olyan eszközt tartalmazza, amelyek egy weboldal működtetéséhez szükségesek – beleértve a webszervereket, adatbázisokat és keretrendszereket is. A csomag több programnyelvet támogat, például az ASP.NET Razort vagy a PHP-t, és olyan webes segítségek is elérhetők vele, amelyek egyetlen kódsorból álló megoldást nyújtanak az olyan problémákra, amilyen például a Twitter-csatornák vagy videók beszúrása.

A vállalat szerint a diákok és kezdő fejlesztők a WebMatrix segítségével hamar elsajátíthatják a honlapok építésének menetét, a nyílt forráskódú eszközökre építve hozhatnak létre weboldalakat. A csomaghoz egy kódkönyvtár is tartozik, amely a NuGet-en keresztül érhető el.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!