0:05
Főoldal | Rénhírek

Ingyenes irodai programcsomag az interneten

Interneten is elérhetők a Microsoft népszerű irodai alkalmazásai, amelyek február 2-tól csaknem 150 országban, egyebek mellett magyar nyelven is ingyen használhatók.

MTI | 2011. február 3.

Az Office Web Apps nevű internetes programcsomag az Office-ban megszokott élményt nyújtja a felhasználóknak – közölte a Microsoft, amely a Word, Excel, PowerPoint és OneNote dokumentumok webes szerkesztését és 25 gigabájt erejéig ezek ingyenes tárolását teszi lehetővé a Windows Live rendszerhez csatlakozó felhasználóknak.

A szoftvercsomag előnye, hogy a webes felületre mentett anyagok a világon bárhol használhatók, szerkeszthetők azokon a számítógépeken is, amelyek nem tartalmazzák a megszokott irodai programokat – magyarázta Nagy Levente, a Microsoft Office üzletágának vezetője.

Az anyagok megtekintéséhez csupán egy támogatott böngészőprogram szükséges, így a táblázatok, bemutatók és jegyzetek szinte bárhonnan elérhetők lehetnek. Az Office Web Apps tartalmazza a felhasználók leggyakrabban keresett programjait, a kezelőfelület pedig a széles körben ismert asztali Office programcsomagra épül.

A Microsoft szerint az online program mindenki számára ingyenes, használatának nem feltétele az Office 2010, vagy valamely régebbi Office programcsomag jogtiszta változatának telepítése.

A webes alkalmazás arra is képes, hogy egy blogba vagy weboldalba ágyazzon be egy Excel táblázatot vagy akár egy PowerPoint prezentációt. Ráadásul, ha az Office Web Appsen belül frissül a táblázat, akkor az a blogon, illetve a weboldalon is frissülni fog, a prezentáció pedig kis méretben és teljes képernyőn is megtekinthető.

A netes bemutatókhoz szabadon használható még az Office.com képtára, amely több mint kétszázezer jogdíjmentes, szabadon felhasználható fényképet és illusztrációt tartalmaz.

Hasonló tartalmak:

Hozzászólások:

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!